Tuesday, April 15, 2014

new chapter of 2014

sudah lama rasanya diriku ini tidak menjengah ke blog sandaran hati.
tapi hari ini hati terpanggil semula untuk mengarang balik kisah hidupku.
setahun berlalu dentan begitu pantas.
pejam celik sudah hampir dua tahun diriku ini berkhidmat di bawah anak syarikat Reliance group.

sebenarnya diriku  sekarang sedang sibuk membuat persiapan perkahwinan.
tinggal lagi 4 bulan untuk ku bergelar isteri kepada seorang hamba Allah.
untuk dijadikan cerita setiap apa yang kita lakukan pasti ada dugaan dan cabaran yang bakal kita hadapi.

dugaan yang datang itu kadang-kadang membuatkan diriku rasa tak mampu untuk hadapi.
cumanya setiap hari ku hanya perou berdoa supaya diriku sentiasa tabah.
Ya Allah, kau permudahkanla segalanya.
setiap tangisan ku sekarang adalah pengakhiran untuk segala dugaan yang ku hadapi sebelum ini.

AMIN...

Sunday, September 23, 2012

new job new challenge !!

dah lama rasenya tak mencoretkan titipan hati di ruangan sandaran hati ni
maklumlah, selama 6 bulan saya menjalani latihan industri di perbadanan melaka holding.

dan Alhamdulillah, saya diterima bekerja di salah sebuah syarikat swasta di subang jaya, selangor.


disini saya ingin berkongsikan sedikit tips untuk mencari kerja dan menghadiri temuduga : 

1. cari kerja sewaktu anda sedang menjalani latihan industri lagi.rajinkan diri melihat jawatan-jawatan kosong di akhbat dan juga melalui internet.
2. semasa menyediakan resume, pastikan background tentang diri anda ditulis dengan lengkap supaya majikan mudah untuk menghubungi anda.pastikan anda alert dengan setiap panggilan yang akan diterima.
3. untuk menghadiri interview, pastikan sijil-sijil anda disusun mengikut susunan paling terkini dihadapan dan seterusnya dibelakang.cari serba sedikit tentang latar belakang syarikat yang bakal anda hadiri.
seterusnya anda perlu bersedia untuk disoal mengenai latar belakang diri anda, kelemahan dan kelebihan diri, juga perancangan anda dalam jangka masa.
4. dari segi penampilan diri pulak, pakaian mestila kemas.wajah haruslah ceria.tak reti


setakat ni jela kot nak share.tak tahu nak cerita tentang ape lagi dah.kalau nak tahu or nak tanye ape2, jangan segan silu.feel free to ask :)
SHARING IS CARING :))




Sunday, April 15, 2012

1st Entry-2012

yeah, entry pertama saya untuk tahun 2012.
hish2, dah bersawang blog ni saya tinggalkan.
dah bulan april baru nak update blog, teruk betul saya kan?
al-maklumlah, bila dah start praktikal, memang busy la memanjang.

from now on, saya dah start untuk buka business sendiri.
kecil-kecilan saja.
sudi-sudilah melawat butik kecil saya House of Fashionista.
jangan lupe like ye? :)

nk share sikit tentang gathering with GF on March hari tu.
best sangat2.tak sangka boleh sampai Mid Valley alone.
from melaka alone, going back to melaka pun alone.en laxmana tak dapat teman :(
yang lagi tak percaya, boleh pergi balik dalam masa sehari je.

thanks to Ayien sebab tunggu saya di pintu masuk Mid.
then, she's the one yang keep calling me masa on the ke Mid.
rindu kat Ayien sangat-sangat.
and thanks to Kamil and he's sister too sebab bersusah payah nak hantar saya ke stesyen bus even dia sendiri pun tak tahu jalan area KL.
main belasah je jalan.
lastly, terminal bersepadu (TBS) juga yang menjadi pilihan.
asalnya nak ke terminal 1 seremban.
Alhamdulillah, saya selamat sampai di melaka. :)

lastly, saya nk share sikit capture yang sempat saya ambil semasa gathering di Mid Valley 

kim+mas

k.nisa+farhana

kim+ayien+mas+k.nad

admin-mas+fiq

einz+nizam

adik kamil+kamil
dan juga sedikit sedutan ucapan dari admin
video



p/s: saya upload gmbr ni randomly. pada yang takde terselit gambarnya, minta maaf ye :)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers